Thursday, December 18, 2008

Maria

Maria
ar putea fi un post despre multe... dar e despre placinte. nu orice placinte. Cele mai faine; cele din copilarie; Le-am regasit in vara, prin apuseni. Teoretic reteta e foarte simpla. Poti face oricand… sau nu chiar. Faina, un pic de drojdie, un praf de sare ; framanti aluatul si-l lasi la dospit. Apoi rupi cate un pic din el, intinzi si umpli cu ce ai – branza, sau mere, sau daca esti norocos cu afine si o lingura de zahar; incingi trei linguri de untura in tigaia de pe plita. Le lasi la rumenit si gata. Teoretic simplu... da' cine mai prajeste acum in untura pe plita?!? Si totusi acel gust…

4 comments:

Alina said...

mi'am adus aminte de turtele de craciun cu nuca facute de bunica...tot pe plita :D

Unknown said...

sau nuca prajita pe plita cu sare si o cana de vin fiert... ce vremuri...

Retete culinare said...

Cele mai bune placinte!

Unknown said...

cu adevarat cele mai bune!